ACRM S.A.
ACRM S.A.

Γραφεία, Bristol

Το κτίριο συνολικής επιφάνειας 3.000μχρησιμοποιείται αποκλειστικά από τη φαρμακευτική εταιρία. Σε διάταξη open plan απασχολούνται περίπου 100 υπάλληλοι και λιγότεροι σε κλειστά γραφεία.

Η αρχιτεκτονική επέμβαση έγινε σε επίπεδο λεπτομερειών, με στόχο να προσαρμοστεί το εργασιακό περιβάλλον σε έναν πιο σύγχρονο τρόπο εργασίας κι επικοινωνίας, όπου οι εργαζόμενοι γίνονται παραγωγικοί μέσω σύντομων συναντήσεων που γίνονται χωρίς αυστηρή ιδιωτικότητα, μέσα στον ίδιο το χώρο εργασίας.

Με αφορμή αυτό, ο στόχος ήταν να επιτευχθεί και η αισθητική αναβάθμιση των χώρων, δημιουργώντας μικρές αλλά έντονες παρεμβάσεις μέσα στην υπάρχουσα διάταξη.

Για να γίνει αυτό απλά και ξεκάθαρα, επιλέχθηκαν τέσσερα εργαλεία: το φως, το διαχωριστικό, τα έπιπλα και η φύτευση. Ο συνδυασμός των τεσσάρων αυτών στοιχείων σε διαφορετικούς συνδυασμούς τύπων και χρωμάτων, δημιούργησε σημεία ενδιαφέροντος στην κάτοψη.

Για να ενδυναμώσει και να σηματοδοτήσει το concept του «νησιού» και της αυτόνομης επέμβασης, το δάπεδο τροποποιήθηκε τοπικά για να υποδεχτεί τα καθιστικά. Η απλή γκρι μοκέτα μεταλλάχτηκε σε δάπεδο αυλής, με σημεία προσομοίωσης κυβόλιθων, μπετού, ακατάστατης φύτευσης.

Τα κρεμαστά πετάσματα βοήθησαν στον προσανατολισμό των κινήσεων και των καθιστικών, ενώ η ηχοαπορροφητική τους ιδιότητα βελτίωσε αισθητά την ακουστική του χώρου.

Ο φωτισμός της περιοχής έγινε με κρεμαστά ιδιαίτερης μορφής φωτιστικά σε fluo χρώματα, ώστε η επέμβαση να είναι αισθητή και από απόσταση.

Αρχιτεκτονικός Σχεδιασμός: ACRM

Ομάδα Μελέτης: Ελένη Μουρτζούκου, Ισαβέλλα Βελισσαρίου

Τοποθεσία: Βριλήσσια

Επιφάνεια: 3.000 μ2

Φωτογράφιση: Θανάσης Γάτος

Κατασκευή, Project Managment: ACRM

Έτος Κατασκευής : 2020

826A0927
826A0941
826A1026
826A1029
826A0714
826A0991
Recent Comments
    Categories
    Latest Posts
    scrolltop-arrow