ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΣΤΟΝ ΔΙΟΝΥΣΟ

ABOUT THE
PROJECT

  • ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ
    ACRM
  • ΟΜΑΔΑ ΜΕΛΕΤΗΣ & ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ
    ΕΛΕΝΗ ΜΟΥΡΤΖΟΥΚΟΥ, ΜΑΡΙΑ ΠΡΑΣΙΝΗ
  • ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ
  • ΜΕΛΕΤΗ ΦΩΤΙΣΜΟΥ
  • ΑΚΟΥΣΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ
  • ΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ / ΤΟΙΧΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ & ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΡΓΟΥ
    ACRM – ΝΙΚΟΣ ΜΠΑΚΟΥΛΑΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΕΡΑΚΙΑΝΑΚΗΣ
  • PROJECT ENGINEER
  • ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗ
    ΘΑΝΑΣΗΣ ΓΑΤΟΣ
  • ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΕΡΓΟΥ
    ΔΙΟΝΥΣΟ
  • ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ
    250,00Μ2
  • ΕΤΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ
    2023

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Η κατοικία βρίσκεται σε ήσυχο σημείο του Διονύσου και αναπτύσσεται σε τρία επίπεδα — 1ος όροφος, 2ος όροφος και δώμα — προσφέροντας άνεση και λειτουργική οργάνωση των επιμέρους χώρων.

Από την υφιστάμενη κατάσταση διατηρήθηκε αποκλειστικά το εντυπωσιακό ξύλινο δάπεδο, το οποίο αποτέλεσε βασικό στοιχείο αναφοράς για τη νέα αρχιτεκτονική προσέγγιση. Το υπόλοιπο κτίριο ανακαινίστηκε πλήρως, με στόχο τη δημιουργία μιας σύγχρονης κατοικίας υψηλής αισθητικής και λειτουργικότητας.

Ο σχεδιασμός πραγματοποιήθηκε σε στενή και αρμονική συνεργασία με τον ιδιοκτήτη, υιοθετώντας μία σύγχρονη και λιτή αισθητική προσέγγιση, με ήπιους χρωματισμούς, φυσικές υφές και προσεκτικά επιλεγμένα υλικά.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στον χώρο της κουζίνας, ο οποίος λειτουργεί τόσο ως χώρος προετοιμασίας φαγητού όσο και ως σημείο καθημερινής συνάντησης και εργασίας. Για τον λόγο αυτό σχεδιάστηκε μία μεγάλη νησίδα–πάγκος εργασίας, ικανή να φιλοξενεί άνετα πολλαπλές χρήσεις και αρκετά άτομα ταυτόχρονα.

Στους χώρους των λουτρών, οι πάγκοι από corian, ο κρυφός φωτισμός και οι γήινες υφές σε τοίχους και δάπεδα συνθέτουν ένα περιβάλλον που αποπνέει καθαρότητα, ηρεμία και αίσθηση ευεξίας.

Κεντρικό στοιχείο της master κρεβατοκάμαρας αποτελεί η ευρύχωρη γκαρνταρόμπα, με διάφανες πόρτες και επένδυση φιμέ καθρέπτη στην είσοδο, προσδίδοντας βάθος και κομψότητα στον χώρο.

Οι λειτουργίες κίνησης των ρολών και του φωτισμού ενσωματώθηκαν σε σύστημα έξυπνου αυτοματισμού, επιτρέποντας τον έλεγχο μέσω εφαρμογής κινητού τηλεφώνου ή φωνητικών εντολών.

Στο δώμα του κτιρίου, ο χώρος γύρω από την πισίνα αναδιαμορφώθηκε πλήρως με νέο δάπεδο, φύτευση και πέργκολα με ρυθμιζόμενη σκίαση, δημιουργώντας ένα ολοκληρωμένο περιβάλλον εξωτερικής διαβίωσης. Το μικρό λουτρό και το εξωτερικό ντους συμπληρώνουν λειτουργικά τη σύνθεση, ενισχύοντας την άνεση και τη χρηστικότητα του χώρου.